top of page
iStock-1268619113.jpg

Produkter & Tjänster

 

Varje dag möter du produkter vi har varit med och tillverkat, på vägarna, i industrier och verkstäder, i hemmet, i luften och under vattenytan.

Modeller

Gjuterimodeller, designmodeller, prototypmodeller.

Vi levererar, om kunden så önskar, gjuterimodellerna monterade på maskinbrätt med färdiga ingjutningssystem, klara för produktion. Vi tillverkar även handformningsmodeller och frigolitmodeller för engångsgjutning. Modellerna tillverkas oftast i blockmaterial, gjutjärn eller plastavgjutningar i epoxy och polyuretan.

 

De flesta designmodeller vi tillverkar är till fordonsindustrin. Modellerna tillverkas oftast i blockmaterial, men även i andra material, t.ex. lera och aluminium.

Verktyg

Plast, PUR, Komposit

Vi tillverkar vakuumformningsverktyg i block-aluminium, gjuten aluminium och prototypverktyg i blockmaterial. Om så önskas kan vi leverera verktygen monterade med kylkanaler och borrade sughål.

Vår tillverkning av plastformningsverktyg består av allt från modell-pluggar till kompletta verktyg med pneumatisk styrning. Vi tillverkar verktyg i både blockmaterial och Aluminium. 

Kolfiber & Epoxi

Våra laminat tillverkas efter kundens önskemål och levereras trimmade och klara. Vi kan leverera verktyg till de flesta lamineringsmetoder.

Modeller
Verktyg

Fräsning & Metallbearbetning

Vi fräser allt från prototyper till avancerade verktygskonstruktioner i de flesta material, gärna stora modeller kring måtten 4 meter.

I vår metallverkstad utförs montering och bearbetning i konventionella maskiner. Mer detaljerad information om våra fräsar hittar ni under Maskinpark.

Konstruktion, Design & Prototyp

Vi får oftast färdiga CAD-modeller från våra kunder, men vi skapar även egna CAD-modeller utifrån ritningsunderlag eller via scanning av detalj. Vid verktygstillverkning utgår vi från den färdiga CAD-modellen, för att konstruera verktyget. Vi kan läsa in ett flertal fil-format, för att sedan exportera dem i de format som kunden önskar. 

För att kunna möta våra kunders ökande krav, använder vi oss av det senaste inom CAD/CAM och satsar på löpande utbildning av våra konstruktörer och beredare. På konstruktionssidan använder vi oss av Creo-, Mastercam- och Powershape-licenser. För NC-beredning använder vi oss av Tebis-licenser och PowerMill-licenser. Vi kan ta emot de flesta filformaten av CAD modeller.

Vid prototyptillverkning är oftast leveranstiden en avgörande fråga. Vi på ID Modeller strävar hela tiden mot att korta leveranstiden, utan att tumma på kvalitén. Prototyper finns inom de flesta produktområden, men merparten av vår prototyptillverkning består av kolfiberdetaljer, gjuterimodeller och design-modeller.

Fräsning & Metallbearbetning

Fixturer & Mätning

För att kunna garantera hög kvalitet på våra produkter, kontrolleras de i våra mätmaskiner och dokumenteras, innan leverans. Vi utför även uppmätning av våra kunders produkter. Vårt mätprogram klarar, förutom geometrisk mätning, även ytmätning mot CAD-modell och form & läge.

ID Modeller har under många år varit leverantör av fixturer till fordons-, verkstads- och plastindustrin. Några typer av fixturer vi tillverkar är:

  • Mätfixturer

  • Kontrollfixturer

  • Borrfixturer

  • Monteringsfixturer

  • Limfixturer

Digitala tjänster & besparingar hos er

ID Modeller har lanserat en ny tjänst vad gäller digitala tjänster och besparingar hos er kopplat till miljö.

 

Mer information kommer!

Fixturer & Mätning
Konstruktion, Design & Prototyp
Digitala tjänster & besparingar hos er
bottom of page